Zupy

Zupa gulaszowa

zupa gulaszowa
Składniki:
  • 30 dag wołowiny
  • 2 średnie marchewki starte na tarce z dużymi otworami
  • 1 średnia pietruszka starta na tarce z dużymi otworami
  • kawałek selera starty na tarce z dużymi otworami
  • 2 papryki pokrojone w kostkę
  • 20 dag pieczarek grubo pokrojonych
  • 3-4 ziemniaki drobno pokrojone
  • 1 duża cebula pokrojona
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • natka pietruszki
  • liść laurowy
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • szczypta chilli
  • 1/3 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 0,5 łyżeczki tymianku
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 0,5 łyżeczki imbiru
  • pieprz
  • sól
Wykonanie:

O – do 2 l wrzącej wody dodaj:
O – tymianek i kurkumę
Z – pokrojoną w kostkę wołowinę

Gotuj do miękkości i dodaj:
Z – podsmażoną cebulę, marchewki, pietruszkę, paprykę, pieczarki, ziemniaki

M – seler, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, szczyptę chilli, pieprz, imbir

Gotuj do miękkości warzyw i dodaj:
W – sól

D – 1 puszkę pomidorów, bazylię, natkę pietruszki
O – majeranek, wodę gorącą, gdy zupa jest za gęsta

zupa gulaszowa

Pozostaw komentarz