Śniadania

Serek śniadaniowy

serek śniadaniowy.
Czy wiesz, że…

Twarogu nie powinniśmy jeść zbyt często, ponieważ ma naturę ochładzającą, dodając przyprawy w przemianie Metalu zmniejszamy jego działanie wychładzające. Natomiast z umiarkowaniem możemy korzystać z serów kozich i owczych, mają bowiem naturę ocieplającą.

Składniki:
  • 25-30 dag twarogu najlepiej tłustego
  • słodka śmietana
  • 0,5 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczka kminku mielonego
  • pieprz czarny
  • pieprz cayenne
  • chilli
  • sól
Wykonanie:

D – włóż do naczynia twaróg i dodawaj, mieszając lub zmiksuj:
O – kurkumę
Z – śmietanę w ilości takiej jak potrzebujemy, kminek mielony
M – pieprz czarny, pieprz cayenne, chilli do smaku w takiej ilości, aby serek był pikantny
W – sól

Przechowuj w lodówce i dodawaj do kanapek najlepiej z chleba razowego.

Źródło: „Filozofia życia” – Anna Ciesielska
 
serek śniadaniowy

Pozostaw komentarz