Pasty i pasztety

Pasta z jajek

Pasta z jajek
Składniki:
  • 5 jajek ugotowanych na twardo, drobno pokrojonych
  • 2 małe cebule, drobno pokrojone
  • 1 duży kiszony ogórek starty na tarce
  • 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego
  • 1/3 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżka musztardy
  • 1-2 łyżki majonezu
  • koperek lub szczypiorek do przybrania
  • sól do smaku
Wykonanie:

Do miseczki dodawaj kolejno, mieszając po każdej Przemianie:

Z – jajka
M – cebule, pieprz ziołowy, pieprz czarny, musztardę
W – sól
D – kiszony ogórek
O – kurkumę
Z – majonez

Dosmakuj pieprzem (M) i solą (W). Pasta powinna być pikantna. Najlepiej smakuje z chlebem razowym. Pastę posyp szczypiorkiem lub koperkiem (D).

pasta z jajek

Pozostaw komentarz